Meer over de Layout

Stel, tijdens het Lay-outen heb je allerlei attributen van de "layout" weggegooid, "layout4"; maar eigenlijk wil je de windroos, schaalbalk etc. toch weer terug. Dat kan; de lay-out kan ook uitgebreid worden; klik op het icoontje (zie onder) zodat er een uitklapmenu tevoorschijnkomt.
 
Klik in het layout-venster op het bovenste (eerste) icoontje "view frame", Trek nu met de muis een vakje in de lay out; selecteer in het venster wat dan wordt geopend wélke view je daar wilt hebben; klik "ok" en de view verschijnt.
Het icoontje hieronder is voor de "legend frame" ( De legenda) en werkt hetzelfde; evenals daar weer onder; de "scale Bar Frame" de schaalbalk.
Daaronder de "North Arrow" windroos. Dubbelklik op de windroos en hier kun je aangeven over hoeveel graden de windroos eventueel gedraaid moet worden.
Dan "Chart Frame" grafiek (als je die hebt gemaakt).
Dan "Table Frame" tabel.
En als laatste "Picture Frame" (Om een plaatje of b.v. een Logo in de layout te plaatsen.
Geef dus steeds aan als je een extra view, schaalbalk, etc. er aan toevoegd, welke je er aan toevoegd

Hieronder een resultaat om een idee te geven van de verschillende mogelijkheden.

.
Verder kun je er nog tekst in plaatsen mbv van een geselecteerd keuzehokje onder de letter(voorbeeld links "Texel"); of een figuur in de layout tekenen (voorbeeld links "de rode polygoon")
Een zwart randje rondom de layout kan ook; klik op LAYOUT | ADD NEATLINE. Nu kun je hier het één en ander aan keuzes maken. Niet goed gekozen??, dubbelklikken op deze neatline in de lay out en je kunt van alles wijzigen. Eén maal klikken (selecteren en je kunt met de randen slepen.

De eigenschappen van Ieder atribuut van de layout is te bewerken door hierop te dubbelklikken.